» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

PortAventura - Spaniens största nöjespark 1 timme från Barcelona

Det är endast en timmes tågresa från centrala Barcelona till nöjesparken PortAventura. Det var först tänkt att det skulle byggas ett Eurodisney på platsen men i sista stund valde man Paris istället. Trots detta fortskred byggprojektet och 1995 slog PortAventura upp portarna. 

Utsikt över Sesamoparken på PortAventuraUtsikt över Sesamoparken på PortAventura

Booking.com

Vattenland

Förutom nöjesparken finns här även det 9000 m2 stora vattenlandet Caribe Aquatic Park som är öppet från slutet av maj fram till mitten av september. PortAventuras läge vid Costa Dorada (guldkusten) gör att man har nära till stranden och att vädret oftast är bra.

Caribe Aquatic ParkVattenparken har några läskiga attraktioner

5 olika världar

Port Aventura parken består utav 5 olika världar: Medelhavet, Polynesien, Mexico, Kina och Vilda Västern. Varje värld har sin egen arkitektur, mat, uppträdande och attraktioner. Det som skiljer attraktionerna i PortAventura från t.ex. Eurodisney i Paris är storleken och farten. Eurodisney i Paris är mer passande för mindre barn och PortAventura är perfekt för ungdomar och modiga vuxna. 

Vågar du?

Furios Baco - Du skjuts iväg med katapultfart. Från 0 - 135 km/h på endast 3 sekunder. Denna attraktion är unik i världen men inget för dig som är rädd för fart. 

Furios BacoFurios Baco

Dragon Khan - En gigantiskt berg- och dalbana med 8 loopar och en hastighet på 110 km/h. Varning för yrsel.

Dragon KhanDragon Khan

Shambala - Med sina 76 meter var den Europas högsta berg- och dalbana fram till att Ferrari Land öppnades 2017 (läs nedan) Maxhastighet 110 km/h. Håll i er!

ShambalaShambala

Hurakan Condor - Här hissas du först upp 115 meter för att sedan falla rakt ner mot marken på en hastighet på 115 km/h innan du bromsas in. Denna attraktion kan jämföras med höjdskräcken på Liseberg som endast är 60 meter hög.

Huracan CondorHuracan Condor, hjärtat i halsgropen

El Tutuki Splash - Du åker runt en liten vulkan med en mysig båt och plötsligt så stupar det rakt ner på en hastighet på 60 km/h innan du blir så gott som dränkt i vulkanvatten.

Tutuki Splash Tutuki Splash

PortAventura - för hela familjen

Här finns attraktioner även för de mindre barnen och de nervösa vuxna t.ex. Tekopparna, Silver River Flume, berg- och dalbanan Tomahawk och mycket mer. Det breda utbudet garanterar att hela familjen har kul.

Under helger och högsäsong kan här vara väldigt mycket folk med väntetider på över en timme till de mest populära attraktionerna. För dig som har tänkt åka mycket och inte vill stå i kö finns det en tilläggsbiljett du kan köpa. Biljetten heter Express Max och säljs endast de dagar då parken har många besökare. Med denna biljett kan du ta "gräddfilen" till attraktionerna och behöver som längst stå i kö i 15 minuter.

Ferrari Land

År 2017 invigdes också Ferrari Land, en utbyggnad av parken men som kräver en separat inträdesbiljett. Här hittar man en av de snabbaste och högsta attraktionerna i världen, Red Force. 

Red Force i Ferrari Land är mäktigRed Force i Ferrari Land är mäktig

Lite bra fakta om PortAventura

Så tar du dig från Barcelona till PortAventura.

Med tåg: PortAventura har sin egen tågstation och det går dagligen tåg från Barcelona. Se http://www.renfe.es för senaste tidtabell.

Med bil: Följ AP-7 söderut från Barcelona. Strax efter Tarragona ser du skyltar för PortAventura. Läs här hur du bäst hyr bil.

Öppettider PortAventura: Parken är öppen från den 31/3 till den 6/1. Vattenlandet Caribe Aquatic Parc håller öppet från den 23/05 till den 13/09.

Hotell: Det finns gott om hotell runt Port Aventura. Bokar ni ett av de officiella hotellet så ingår biljetter till parken. Klicka här för att söka hotell nära PortAventura.

Attraktioner: PortAventura har över 30 attraktioner, bland annat världens snabbaste attraktion Furios Baco som accelererar från 0 till 135 km/h på endast 3 sekunder.

Uppträdande/shower: PortAventura har en hel drös med shower varje dag. Från cancan shower till Polynesisk dans.