» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Sitges

30 km söder om Barcelona ligger modernismens vagga och Spaniens ”Gay Mecka”. Lägg till 4 km stränder, mysiga restauranger, barer och ett shoppingstråk som inte går av för hackor, så har man en av Medelhavets absolut mysigaste badorter. Runt om Sitges ligger även vinområdet Penedès, där bland andra Torres har sin vingård.

» Läs mer om våra vin och Cavautflykter här

Sitges kvällstidSolnedgång över Sitges

Hur tar jag mig hit?

Det enklaste sättet att ta sig till Sitges är med tåg. Det går ett tåg var 15:e minut och den mest centrala stationen med avgångar är Passeig de Grácia.
Linje: R2
Tid: ca 40 min
Första Tåg: 05:35
Sista Tåg: 22:26

Booking.com

Saker att göra i Sitges

Slappna av på stranden
Är det varmt väder så ta med dig badkläder och badhandduk. Hyr en solstol och ett parasoll nere vid stranden – det kostar ca 10 € om dagen – och bara njut! Stränderna är långgrunda och barnvänliga. Där brukar inte heller vara särskilt mycket folk, förutom under lördagar och söndagar.

Shoppa
Sitges har ett väldigt mysigt shoppingstråk med många lokala märken.

Äta
Nere vid stranden ligger restaurangerna på rad. De flesta är både prisvärda och har väldigt god mat.

Karneval
Om ni befinner er i Barcelona under karnevalveckan i februari så måste ni åka ner till Sitges där en av Spaniens största karnevaler utspelar sig. Som i Rio, men i Sitges!

Klubbing / Barer
Sitges har ett livligt uteliv med många barer och nattklubbar. Gaybarer blandas med vanliga barer. Sitges är en enda stor fest!

Saker att tänka på
Tänk er för innan ni bokar lägenhet i centrala Sitges då det är en väldigt livlig stad. Har ni otur får ni kanske en lägenhet precis utanför en nattklubb. Kontrollera var lägenheten ligger!

Booking.com

LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Ett billigare alternativ till hotell eller hyra av lägenhet i Barcelona är vandrarhem. I vandrarhem sover man ofta fl...
LÄS MER
Lägenheter i Barcelona
Lägenheter i Barcelona
För varje år som går blir lägenheter mer och mer populärt då det ofta kan bli mer ekonomiskt samt praktiskt att ha et...
LÄS MER
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 127 hotell med 3 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och ...
LÄS MER