» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Sitges

30 km söder om Barcelona ligger modernismens vagga och Spaniens ”Gay Mecka”. Lägg till 4 km stränder, mysiga restauranger, barer och ett shoppingstråk som inte går av för hackor, så har man en av Medelhavets absolut mysigaste badorter. Runt om Sitges ligger även vinområdet Penedès, där bland andra Torres har sin vingård.

» Läs mer om våra vin och Cavautflykter här

Sitges kvällstidSolnedgång över Sitges

Hur tar jag mig hit?

Det enklaste sättet att ta sig till Sitges är med tåg. Det går ett tåg var 15:e minut och den mest centrala stationen med avgångar är Passeig de Grácia.
Linje: R2
Tid: ca 40 min
Första Tåg: 05:35
Sista Tåg: 22:26

Booking.com

Saker att göra i Sitges

Slappna av på stranden
Är det varmt väder så ta med dig badkläder och badhandduk. Hyr en solstol och ett parasoll nere vid stranden – det kostar ca 10 € om dagen – och bara njut! Stränderna är långgrunda och barnvänliga. Där brukar inte heller vara särskilt mycket folk, förutom under lördagar och söndagar.

Shoppa
Sitges har ett väldigt mysigt shoppingstråk med många lokala märken.

Äta
Nere vid stranden ligger restaurangerna på rad. De flesta är både prisvärda och har väldigt god mat.

Karneval
Om ni befinner er i Barcelona under karnevalveckan i februari så måste ni åka ner till Sitges där en av Spaniens största karnevaler utspelar sig. Som i Rio, men i Sitges!

Klubbing / Barer
Sitges har ett livligt uteliv med många barer och nattklubbar. Gaybarer blandas med vanliga barer. Sitges är en enda stor fest!

Saker att tänka på
Tänk er för innan ni bokar lägenhet i centrala Sitges då det är en väldigt livlig stad. Har ni otur får ni kanske en lägenhet precis utanför en nattklubb. Kontrollera var lägenheten ligger!

Booking.com

LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Konferenshotell
Konferenshotell
Konferenshotell i Barcelona finns i en mängd olika stilar och prisklasser. Alla hotell som vi samarbetar med är perso...
LÄS MER
Gruppresor till Barcelona
Gruppresor till Barcelona
Planerar ni att resa i grupp till Barcelona? Vi tar hand om er från det att ni landar på flygplatsen. Vi ordnar era b...
LÄS MER
Mobile World Congress Barcelona
Mobile World Congress Barcelona
Världens största mobilmässa, Mobile World Congress, lockar varje år över 100 000 personer. Alla stora mobilföretag an...
LÄS MER