» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Vulkanerna i Garrotxa

Vulkaner?

Finns det verkligen vulkaner utanför Barcelona? Vi var också skeptiska men efter lite övertalan bestämde vi oss för att hyra en bil och åka norrut till vulkanlandet Garrotxa. Efter knappt två timmar kom vi fram till Olot och på en lokal karta kunde vi se flera vulkaner utmärkta.

Vulkanerna i GarrotxaUtsikt över några av vulkanerna i Olot

Med kartan på instrumentbrädan körde vi längs landsvägar genom den magiska lantliga naturen. Efter en kort vandring från parkeringen stod vi inuti en av Garrotxas 40 vulkankratrar - Volcá de Santa Margarida.

Inuti vulkanen hittar vi en eremitkyrkaInuti vulkanen hittar vi en eremitkyrka

Framåt eftermiddagen hade vi redan blivit imponerade flera gånger om och vi började känna oss utmattade efter all frisk luft. Vår plan var att äta lunch och sedan åka tillbaka till Barcelona när vi sprang på ett par andra vulkansökare som berättade för oss att vi absolut inte kunde lämna Garrotxa utan att ha besökt den medeltida staden Besalú.

BesalúBron till den vackra byn Besalú

Besalú

När vi till slut hittade fram till Besalú efter att ha kört vilse ett par gånger på de smala landsvägarna (de smalaste vägarna på vår karta visade sig vara vandringsleder) insåg vi att våra tyska vänner hade haft rätt. Vart i hela världen hade vi hamnat? Besalú Tänk dig att åka tusen år tillbaka i tiden, parkera din hyrda SEAT framför stenbron som leder dig över en flod till en medeltida by omringad av borgmurar. Kanske skulle du också gapa av häpnad, stanna upp och börja se dig om efter Ronja och Birk?

Garrotxa är en region i norra Katalonien som helt enkelt har massvis att erbjuda och här finns faktiskt vulkaner.

Booking.com