» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Studera spanska i Barcelona - så gör du

Hur lär man sig ett språk bäst? Jo, man åker till ett land där språket talas dagligen. Kombinera dina studier med små, vardagliga samtal med snabbköpsexpediten, brevbäraren eller servitören.

Lär dig spanska i Barcelona Lär dig prata spanska i Barcelona

Många kommer till Barcelona för att bo en period i denna vackra medelhavsstad och för att studera spanska. Några nöjer sig med ett par månaders intensivkurs medan andra satsar på att nå en mer avancerad nivå.  

En tvåspråkig stad

Men så var det det här med katalanska. Hur fungerar det egentligen? Det är väl inte spanska? Nej, det är sant att i Catalunya, som Barcelona tillhör, talar man både katalanska och spanska (castellano). Båda språk används dock flitigt, om du ställer en fråga på spanska så kommer du att bli besvarad på spanska.

Spara pengar Prisvärda Hotell och lägenheter i Barcelona

Det kan vara värt att känna till att katalanskan är Barcelonas officiella språk och något som värderas högt. Detta märks bl.a. på stadens gatuskyltar: Carrer de Amigó (katalanska) istället för Calle de Amigó (spanska). När Franco regerade var det straffbart att prata katalanska så idag symboliserar språket det katalanska arvet.

Tre månader är allt du behöver

Det finns flera bra skolor att välja på varav många får stöd från CSN. De skolor som vi  har personlig erfarenhet av är Don Quijote och BCN Languages - två utmärkta skolor med kompetenta lärare och flexibla tider. Flera av Barcelonas spanskskolor erbjuder studentrum. Alternativen är många så ta dig tid till att titta igenom vad som kan passa dig bäst. Skolorna brukar i regel erbjuda kurser från intensivkurser till kurser i långsammare tempo. Man brukar säga att en tre månaders intensivkurs ger en stabil grund för nybörjare.

Booking.com

Låt språket leda vägen

Idag pratar 330 miljoner människor spanska som sitt första språk och det är det nästa största språket i världen efter mandarin. Med andra ord kan lite spanskkännedom ta dig till många nya och spännande platser.

Några spanska ord och fraser som kan vara användbara när du först kommer till Barcelona:

¡Hola! - Hej!
¿Qué tal? - Hur mår du?
¿Cómo estás? - Hur står det till?
Muy bien, gracias. - Mycket bra, tack.
¿Tienes una mesa para dos? - Har du ett bord för två?
Una caña, por favor. - Ett glas öl, tack.


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Ett billigare alternativ till hotell eller hyra av lägenhet i Barcelona är vandrarhem. I vandrarhem sover man ofta fl...
LÄS MER
Lägenheter i Barcelona
Lägenheter i Barcelona
För varje år som går blir lägenheter mer och mer populärt då det ofta kan bli mer ekonomiskt samt praktiskt att ha et...
LÄS MER
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 127 hotell med 3 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och ...
LÄS MER