» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Barcelonas Flygplats El Prat

Barcelona internationella flygplats El Prat ligger 12 km söder om stadscentrum. Flygplatsen har 3 olika terminaler:

Vueling flyger från Terminal 1 Vueling flyger från Terminal 1

Terminal 1 som är flygplatsens nya terminal och stod klar 2009. Härifrån flyger bland andra Vueling, Finnair, KLM, SAS och Lufthansa.

Terminalerna 2A, 2B och 2C ligger är flygplatsens gamla terminaler och ligger cirka 7 km från den nya terminalen. Härifrån flyger de flesta lågprisbolag såsom Ryanair och Norwegian.

Adress och kontaktdetaljer
Aeropuerto de Barcelona
08820 El Prat de Llobregat
Telefon: +34 902 404 704
http://www.aena.es

Parkering
Barcelonas flygplats T2 har 12 886 parkeringsplatser. 2200 av dem är under tak i byggnaden mitt emot Terminal C. På Terminal 1 finns ytterligare 12 000 parkeringsplatser, alla under tak.

Parkering terminal 1Terminal 1 har gott om parkeringsplatser. Alla under tak.

Lämna baggage på flygplatsen
Det finns förvaringsboxar i parkeringshuset mitt emot Terminal B.
Stor box 50x80x90 cm
Mellan box 35x80x60 cm
Liten box 35x80x45 cm

Hyra bil
I Terminal 1 och 2A hittar du de stora uthyrningsbolagen Avis, Hertz samt Europcar. Här kan du hyra bil direkt.

Jag rekommenderar dock att du hyr din bil hemmifrån Sverige genom en hyrbilsagentur. Förutom att du slipper köa blir det bra mycket billigare då de har rabatt hos hyrbilsbolagen. Vi rekommenderar Skyscanner.

Hur du tar dig från flygplatsen till Barcelonas centrum

Att ta sig från flygplatsen i Barcelona är relativt enkelt och smidigt. Det finns fem olika sätt att ta sig in till centrum.

Transfer med oss

Förboka din transfer genom oss på barcelona-turist-guide.se. Vi arbetar tillsammans med ett av Barcelonas största transferföretag och kan därför erbjuda väldigt låga priser.

» Boka våra transfer från och till flygplatsen

Taxi

En taxiresa från flygplatsen för 4 personer till stadens centrum bör kosta omkring 45 - 50 €. Det finns en del oärliga taxichaufförer som lägger på sina "egna" skatter och som man bör se upp för. Men bli däremot inte förvånade om det tillkommer ett mindre tillägg efter att taxin har stannat. Enligt lag är det nämligen tillåtet att lägga till 1€ per väska samt 3€ för resor till och från flygplatsen.

Aerobus

Aerobus

Barcelonas blå flygbussar väntar precis utanför flygterminalen. De kostar 6 € per person och tar cirka 30 minuter in till centrum. Bussen stannar på 6 olika ställen i staden.

Plaza Espanya (Nära Montjuic, Poble Espanyol, Fira)
Gran Via / Urgell (Mitt i Eixample)
Plaza Universitat (Bredvid Universitetet, Pl. Catalunya)
Plaza Catalunya (Center, La Rambla, El Corte Inglès)
Pg Gràcia/Diputació (La Pedrera, Casa Batlló)
Estació Sants (Tågstationen)

Tåg

Renfe är namnet på Barcelonas pendeltåg. Det är det billigaste alternativet för att ta sig in till centrum och det går ett tåg varje halvtimme. Men då man sedan länge håller på att bygga ett nytt snabbtåg ute vid flygplatsen kan det vara lite komplicerat att hitta rätt. Det enda tåget ni bör ta ifrån flygplatsen är det som heter R2 med ändstation Sant Celoni.

Tågen avgår från Terminal 2A och 2B. Det stannar på följande stationer: El Prat de llobregat Bellvitge (Barcelonas största sjukhus) Barcelona Sants (Huvudtågstationen) Barcelona Passeig de Gracia (5 minuters gång ifrån Pl. Catalunya och La Rambla)

Tunnelbana

Tunnelbanan Metro Linje 9 invigdes 2016 och avgår både från Terminal 1 och Terminal 2. Däremot krävs ett byte för att ta sig till in till Barcelonas centrum.

» Karta över Barcelonas tåg och tunnelbana