» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Boendeguide Barcelona

Denna guide är gjord för att hjälpa dig att välja rätt typ av boende under din vistelse i Barcelona. För att göra det så tydligt som möjligt har vi valt att dela upp guiden i 3 olika delar.

Restaurangen uppe på Grand Central HotelTakrestaurangen uppe på Grand Central Hotel är spektakulär

Booking.com  

Del 1 - Hitta rätt typ av boende

I det första avsnittet förklarar vi vilka olika typer av boende som finns tillgängliga i Barcelona. Vilken typ av boende som passar dig bäst beror på en hel del olika faktorer och inte bara på plånbokens storlek.  

I Barcelona erbjuds det 3 olika typer av boende:

Hotell

Den vanligaste och mest populära formen av boende i Barcelona. Rekommenderas för weekendresenären. 

I Barcelona finns över 600 hotell. Hotellstandarden i Barcelona är väldigt hög om man jämför med andra europeiska storstäder. Detta beror på de senaste årens turisttillväxt har gjort att man öppnat väldigt många nya hotell. Bara förra året invigdes 12 nya och detta har i sin tur tvingat de äldre hotellen att rusta upp sina installationer för att överleva den hårda konkurrensen.  

» Sök bland de mest prisvärda hotellen i Barcelona

Lägenhet

Ett populärt och snabbt växande alternativt till hotell. Rekommenderas för familjen och gruppresan. Perfekt om ni stannar i Barcelona en vecka eller mer.

Denna typ av boende blir allt vanligare i Barcelona. Det passar speciellt bra för familjer och om ni reser 4 eller fler personer. Den största fördelen med lägenhet jämfört med hotell är att ni alltid har tillgång till kök och kylskåp och kan spara in pengar genom att laga er egen mat. Perfekt om ni stannar i Barcelona mer än ett par dagar. 

» Sök bland de mest prisvärda lägenheterna i Barcelona

Vandrarhem

Det mest ekonomiska och minst bekväma boendet. Rekommenderas för den unga resenären.  

» Sök bland de bästa vandrarhemmen och B&B i Barcelona

Del 2 - Välj i vilken stadsdel du vill bo i

Att välja rätt stadsdel är alltid väldigt viktigt men speciellt i en stad som Barcelona där varje kvarter har sin egen speciella atmosfär med sina restauranger, barer, attraktioner m.m.

Vi beskriver på denna sidan de olika stadsdelarna i Barcelona och vi hoppas att du utefter denna information ska kunna välja var du vill bo i Barcelona.

Born är ett populärt område för boendeBorn är ett populärt område för boende

Nedan finner du kort information över de 4 mest populära stadsdelarna där de flesta av Barcelonas hotell ligger.

Mer information om varje stadsdel hittar du genom att följa länken till de olika stadsdelarna.

» Barceloneta
» Ciutat Vella / Barri Gòtic
» Eixample
» El Born / La Ribera
» Gràcia
» Les Corts
» Sant Martí
» Sants Montjuïc
» Sarrià-St. Gervasi
» Vila Olímpica
» Raval

Del 3 - Så bokar du till det bästa priset

Nu har du förhoppningsvis fått dig en uppfattning om vad för typ av boende som finns tillgängligt i Barcelona samt i vilken stadsdel du vill bo i. Del 3 är det sista steget innan du kan ge dig ut och leta boende. Här beskriver vi varför priserna på hotellrum och lägenheter varierar samt vad du bör tänka på för att boka ditt boende till bästa tillgängliga pris.

Regel 1 - Boka så tidigt som möjligt

"Först till kvarn, får först mala" I hotellbranschen säljs de billiga rummen först. Desto längre du väntar, desto dyrare blir rummen.  Jag brukar alltid rekommendera att man bokar sitt hotellrum minst 2 - 3 månader i förväg.

Väljer du att vänta längre kommer du att få betala mer för samma hotellrum samt ha svårt att hitta ett hotell i stadsdelen där du vill bo. Detta gäller speciellt mellan mars och oktober som är högsäsong i Barcelona. Under lågsäsong november - februari behöver du normalt inte ha samma framförhållning. Det finns dock undantag.

Regel 2 - Undvik stora sportevenemang och mässor

I september för några år sedan var jag i New York. Jag följde inte mina egna regler utan väntade in i det sista med att boka hotell.

När jag började leta hittade jag inget rum för mindre än 4000 kr natten. Det visade sig att det just den veckan hölls ett FN toppmöte och Manhattans alla hotell var fulla med statstjänstemän från hela världen och därför de höga priserna.

Till slut fick jag boka ett hotell i stadsdelen Brooklyn som ligger utanför Manhattan. Och även det blev dyrt. Det samma gäller för Barcelona. Det finns en del datum som bör undvikas om du vill hitta billigt boende i Barcelona.  

Regel 3 - Var flexibel 

Denna regel fungerar lika bra när man bokar flyg som när man bokar hotellrum. Har du möjlighet så besök Barcelona mellan måndag och fredag och undvik helgerna.  

Booking.com