» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

CaixaForum - konstmuseet med fritt inträde

Visste du att det finns ett konstmuseum i Barcelona som har öppet årets alla dagar och dessutom är helt gratis? Välkommen till CaixaForum. Museet öppnade 2002 i en nyrenoverad textilfabrik med en helt ny entré designad av den japanska arkitekten Arata Isozaki.

CaixaforumCaixaforum är en mäktig byggnad

Museet ligger vid foten av berget Montjüic, endast ett stenkast från den magiska fontänen och MNAC.

 En modernistisk byggnad

Byggnaden, som stod klar 1911, designades av arkitekten Josep Puig i Cadafalch. Textilfabriken stängdes ner redan 1918 och byggnaden fungerade först som lager, sedan som polishus innan den köptes av spanska banken La Caixa 1963.

Puig var samtida med Gaudí och art-noveau-rörelsen. Han är känd för att ha designat den berömda restaurangen Els Quatre Gats ("De fyra katterna") som en gång var en viktig mötesplats för modernismens konstnärer och poeter.

Utsikt från taketUtsikt från taket

Högsta våningen

Missa inte att gå upp och titta på takterrassen när ni besöker museet. Därifrån får man en bra överblick av den imponerande byggnaden.

Caixaforum är bara en av många intressanta attraktioner vid Montjüic. Du kan också passa på att besöka MNAC, Botaniska Trädgårdarna, Poble Espanyol, Mirómuséet och mycket mer.

Fakta om CaixaForum

Öppettider: Måndag till fredag: 10:00-20:00 Lördagar, söndagar och helger: 10:00-21:00
Metro: Pl. Espanya (L1, L3)
Adress: Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Muséet är handikappsvänligt och det finns gratis WIFI.


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Boendeguide Barcelona
Boendeguide Barcelona
Denna guide är gjord för att hjälpa dig att välja rätt typ av boende under din vistelse i Barcelona. För att göra det...
LÄS MER
Konferenshotell
Konferenshotell
Konferenshotell i Barcelona finns i en mängd olika stilar och prisklasser. Alla hotell som vi samarbetar med är perso...
LÄS MER
Gruppresor till Barcelona
Gruppresor till Barcelona
Planerar ni att resa i grupp till Barcelona? Vi tar hand om er från det att ni landar på flygplatsen. Vi ordnar era b...
LÄS MER