» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

CCCB - Barcelonas kulturcentrum

Bredvid det moderna museet MACBA i Raval ligger CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. CCCB organiserar utställningar inom film, konst och foto samt anordnar kurser, debatter, konserter och festivaler. Barcelonas borgmästare sitter i styrelsen.

CCCB fasad och innergårdCCCB fasad och innergård

Urbant och samtida

Förutom museidelen har byggnaden ett auditorium, en bokaffär samt olika seminarie- och konferensrum. Byggnaden stod klar år 1802 och fungerade som stadens fattighus, Casa de Caritat, fram till 1957. Arkitekterna Albert Viaplana och Helio Piñón designade det museum som du kan besöka idag.

2011 tog museet över den gamla teatern i byggnaden som nu har blivit renoverad. CCCB är ett viktigt konstcentrum som blickar framåt och speglar det urbana livet och den samtida konsten i Barcelona.

Utomhusbio CCCBPå sommaren erbjuder man utomhusbio på CCCB

World Press Photo

CCCB stal vår uppmärksamhet när de ställde ut vinnarna i World Press Photo. Vinnaren var Jodi Biebers fotografi på en flicka från Kabul som blivit utsatt för talibanskt förtryck.

Håll dig uppdaterad med CCCB´s program nästa gång du besöker Barcelona, intressanta projekt kommer på löpande band. Tills dess kan du redan nu besöka CCCB´s hemsida, arkivet är fyllt med bra material och multimedia.

Fakta om CCCB

Öppettider: tisdag till söndag 11:00-20:00 
Metro: Universitat, Sant Antoni L2, Plaça de Catalunya L1, L3, L7 
» Läs mer på CCCB´s hemsida