» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Cosmocaixa - Barcelonas naturtekniska museum

Det första som möter dig väl inne i Barcelonas naturtekniska museum Cosmocaixa är ett 300 år gammalt jättelikt Acariquara träd som sträcker sig från den nedre till den översta våningen av detta fantastiska vetenskapscentrum.

Ingång CosmocaixaIngång Cosmocaixa

Europas bästa museum

CosmoCaixa stängdes för renovering 1998 och nyöppnade 2005 med över 30 000 m2 och blev år 2006 utvalt till Europas bästa museum.

I vetenskapscentrets lokaler finns bland annat ett planetarium, utställningar om människans och naturens evolution på jorden och universum samt den spektakulära tropiska regnskogen.

Regnskogen i CosmoCaixaRegnskogen i Cosmocaixa

Regnskogen i Cosmocaixa

Regnskogen har en yta på 1000 m2 och är gjord för att föreställa Amazonas. Här finns 13 olika trädarter, 58 växtarter samt 36 djurarter.

Väl inne i regnskogen är luften fuktigt och medans jag drömmande vandrar omkring överraskas jag plötsligt av en regnskur och jag tvingas söka skydd under ett träd.

I dammen i regnskogen simmar enorma pirayor och andra djungelfiskar och här hänger en liten skylt som varnar att pirayorna inte ser skillnad på människofingrar och maskar. Här finns även en anakonda och andra tropiska ormar och en Capybar. världens största gnagare.

CosmoCaixas planetarium är även det väldigt fint och består av en 14 meter i diameter stor kupol. Här får vi lära oss allt om universum och meteorer.

En av 2018 års utställningar var dinosaurien T Rex.En av 2018 års utställningar var dinosaurien T Rex.

För barnen finns här även Toca-Toca avdelningen där man kan få känna och klappa olika växter och djur som fiskar, spindlar och ormar.

Jag rekommenderar absolut att ni besöker CosmoCaixa under er vistelse i Barcelona. Både vuxna och speciellt barn har kul i detta moderna och lekfulla museum.

Metro: Tibidabo L7 (Ferrocarril)
Adress: Teodor Roviralta, 47-51
Öppettider: 10:00-20:00 (tis-sön)
» Officiell hemsida 


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Girona Flygplats
Girona Flygplats
Här hittar du information om Gironas flygplats, hur du tar dig från Girona till Barcelona samt tips på hotell nära fl...
LÄS MER
Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelona internationella flygplats El Prat ligger 12 km söder om stadscentrum. Flygplatsen har 2 olika terminaler: ...
LÄS MER
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Ett billigare alternativ till hotell eller hyra av lägenhet i Barcelona är vandrarhem. I vandrarhem sover man ofta fl...
LÄS MER