» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Cosmocaixa - Barcelonas naturtekniska museum

Det första som möter dig väl inne i Barcelonas naturtekniska museum Cosmocaixa är ett 300 år gammalt jättelikt Acariquara träd som sträcker sig från den nedre till den översta våningen av detta fantastiska vetenskapscentrum.

Ingång CosmocaixaIngång Cosmocaixa

Europas bästa museum

CosmoCaixa stängdes för renovering 1998 och nyöppnade 2005 med över 30 000 m2 och blev år 2006 utvalt till Europas bästa museum.

I vetenskapscentrets lokaler finns bland annat ett planetarium, utställningar om människans och naturens evolution på jorden och universum samt den spektakulära tropiska regnskogen.

Regnskogen i CosmoCaixaRegnskogen i Cosmocaixa

Regnskogen i Cosmocaixa

Regnskogen har en yta på 1000 m2 och är gjord för att föreställa Amazonas. Här finns 13 olika trädarter, 58 växtarter samt 36 djurarter.

Väl inne i regnskogen är luften fuktigt och medans jag drömmande vandrar omkring överraskas jag plötsligt av en regnskur och jag tvingas söka skydd under ett träd.

I dammen i regnskogen simmar enorma pirayor och andra djungelfiskar och här hänger en liten skylt som varnar att pirayorna inte ser skillnad på människofingrar och maskar. Här finns även en anakonda och andra tropiska ormar och en Capybar. världens största gnagare.

CosmoCaixas planetarium är även det väldigt fint och består av en 14 meter i diameter stor kupol. Här får vi lära oss allt om universum och meteorer.

En av 2018 års utställningar var dinosaurien T Rex.En av 2018 års utställningar var dinosaurien T Rex.

För barnen finns här även Toca-Toca avdelningen där man kan få känna och klappa olika växter och djur som fiskar, spindlar och ormar.

Jag rekommenderar absolut att ni besöker CosmoCaixa under er vistelse i Barcelona. Både vuxna och speciellt barn har kul i detta moderna och lekfulla museum.

Metro: Tibidabo L7 (Ferrocarril)
Adress: Teodor Roviralta, 47-51
Öppettider: 10:00-20:00 (tis-sön)
» Officiell hemsida 


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Ett billigare alternativ till hotell eller hyra av lägenhet i Barcelona är vandrarhem. I vandrarhem sover man ofta fl...
LÄS MER
Lägenheter i Barcelona
Lägenheter i Barcelona
För varje år som går blir lägenheter mer och mer populärt då det ofta kan bli mer ekonomiskt samt praktiskt att ha et...
LÄS MER
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 127 hotell med 3 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och ...
LÄS MER