» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

MACBA - Barcelonas moderna museum

MACBA - Moderna museet Barcelona
Många svenskar kommer till Barcelona för att se konst av de moderna klassikerna som Picasso, Dalí och Miró men visste du att här också finns ett fantastiskt modernt museum som visar samtida konst? På MACBA får du alltid det senaste från konstvärlden. 

Amerikansk arkitektur

MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona) slog upp portarna 1995. Den imponerande byggnaden designades av den amerikanska arkitekten Richard Meier. Du hittar muséet på Plaça dels Angels i övre delen av Raval.

Något som Barcelona kan skryta med förutom stränder, shopping och mat är det stora urvalet av museum. Förutom alla konstmusum så finns här t.ex. också ett chokladmuseum, ett mammutmuseum och ett designmuseum.
 

Not dressed for conquest
Not dressed for conquest av Ines Doujak är en av de mest kontroversiella skulpturerna som visats på MACBA.

Skateboardtorget

Plaça dels Angels, torget som omringar museibygganden, har blivit ett attraktivt område för skateboardåkare - både professionella och amatörer. Om du tar en cafe con leche (kaffe med mjölk) och en bocadillo (spansk baguette) på torget efter ditt museibesök så har du chans att få se skateboardtricks på en hög nivå. 

Skateboard
Skatare utanför MACBA

Det enklaste sättet att hitta till MACBA är att gå ner till Raval från Universitat. Ett annat alternativ är att svänga höger på övre delen från La Rambla in på Carrer d'Elisabets.

Lite bra fakta om MACBA

Muséet har öppet alla dagar i veckan utom tisdagar. Inträdet är 7.50€ men det är alltid gratis inträde för pensionärer och barn under 14 år.  

Öppettider

Måndag, onsdag, torsdag, fredag: 11.00-19.30
Tisdag: stängt
Lördag: 10.00-20.00
Söndagar och helgdagar: 10.00-15.00

Metro

Universitat, Sant Antoni Linje 2 Metro
Plaça de Catalunya Linje 1 Metro Linje 3 Metro Linje 7 Metro