» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Museu de la Xocolata - Barcelonas chokladmuseum

Ett museum tillägnat enbart åt choklad? Nej, det är inte för bra för att vara sant. Mitt i bohemiska El Born finner du Barcelonas omtalade Museu de la Xocolata där inträdesbiljetten är en chokladbit (!). Här kan du lära dig allt du behöver veta om kakaons och chokladens intressanta historia.

Inträdesbiljetten är en bit choklad!Inträdesbiljetten är en bit choklad!

Chokladfigurerna "Las Monas"

Museet är fullt av glasmontrar som innehåller olika slags konstverk gjorda utav choklad. Vissa av figurerna overkligt detaljerade och det är svårt att föreställa sig hur någon har kunnat tillverka något så häftigt av choklad. Du får även lära dig om den katalanske påsktraditionen där alla gudfäder ger chokladfigurer s.k."monas" i present till sina gudbarn.

Beatles trumset i chokladBeatles trumset i choklad

Museet

Du får lära dig allt om hur Mayaindianerna började skörda kakaoträdet frukter och hur Aztekerna använde kakaobönorna som valuta. Andra ämnen som behandlas är hur chokladen kom till Europa, hur tillverkningsprocessen går till, vilka traditioner och riter som funnits genom tiderna där chokladen haft en central roll, vilka länder som är de största distributörerna och vilka länder som äter mest choklad per invånare, och mycket mer.

Ingången till Museu de XocolateIngången till Museu de Xocolate

Museet har även flera antika redskap som använts av indianerna i deras chokladtillverkningsprocess, men även flera moderna varianter av maskiner. Museet håller även i kurser i kökslokaler inuti museet där du kan få lära dig att tillverka choklad!

Fakta om Museu de la Xocolata

Närmsta Metro: Jaume 1 L4 Även turistbussen stannar nära.
Adress: C/ Comerç 36, 08003 Barcelona
Öppettider: mån-lör 10:00-19:30 sön: 10:00-15:00.
» Läs mer på Museu de la Xocolatas hemsida 


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Girona Flygplats
Girona Flygplats
Här hittar du information om Gironas flygplats, hur du tar dig från Girona till Barcelona samt tips på hotell nära fl...
LÄS MER
Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelona internationella flygplats El Prat ligger 12 km söder om stadscentrum. Flygplatsen har 2 olika terminaler: ...
LÄS MER
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Ett billigare alternativ till hotell eller hyra av lägenhet i Barcelona är vandrarhem. I vandrarhem sover man ofta fl...
LÄS MER