» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Barcelona tunnelbana, metro, bussar och spårvagn

Metro

Barcelona har ett väl utbyggt Metrosystem, bussar, spårvagnar och pendeltåg. Det är bra mycket billigare än exempelvis Stockholm och det finns ett antal olika biljetter att välja emellan.

Metro är ett bra sätt att ta sig runt i Barcelona Metro är ett bra sätt att ta sig runt i Barcelona

» En nerladdnings- och utskrivningsbar metrokarta kan du ladda ner här

Biljetter till Metro och Buss

T-10 är utan tvekan den bästa och mest ekonomiska biljetten du kan köpa under din vistelse i Barcelona. Biljetten kostar 10,95 € och fungerar som ett klippkort som gäller för 10 resor. Denna biljett gäller Metro, buss, Tram (spårvagn) samt FGC (som är Barcelonas pendeltåg).

Barcelona har många olika busslinjerBarcelona har många olika busslinjer

Biljetten har även 1 h och 15 minuters övergång, vilket innebär att man under den tiden kan byta mellan olika linjer utan betala en gång till.

En annan bra sak med T-10 biljetten är att den inte är personlig. Är ni några stycken som åker så trycker ni helt enkelt in biljetten så många gånger som ni är personer. Varje gång biljetten används skrivs ett digitalt nummer på baksidan av biljetten. Sista siffran i detta nummer visar hur många resor som finns kvar på biljetten

 Tram är namnet på Barcelonas spårvagnar Tram är namnet på Barcelonas spårvagnar

Enkelbiljett för Metro, spårvagn eller buss kostar 2,15 €. Bussar tar ej emot sedlar så se till att köpa biljett på Metrostationerna eller ha jämna pengar.

Metro öppet tider:


måndag till torsdag:       05:00-24:00
fredag                           05:00-02:00
lördag                           24 timmar
söndagar / helgdagar     05:00-24:00

Bra att veta:

   Var speciellt uppmärksam på ficktjuvar när ni åker Metro. Många av Barcelonas ficktjuvar har tunnelbanan som sitt levebröd. Läs här hur du bäst undviker ficktjuvar. 

 Om er T-10 biljett skulle bli så pass sliten så att den inte längre fungerar kan ni gå till biljettdisken och be om en ny. Då får ni en ny biljett med antalet resor som ni hade kvar.

 Tycker du inte om att åka tunnelbana? Då är Barcelonas Bus Turistic något för dig.