» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Barcelona Zoo

Gåvan som blev en djurpark

Zoo Barcelona ligger beläget i Parc de la Ciutadella i centrala Barcelona. Det är en stor härlig djurpark med massvis av spännande djurarter att hälsa på. Djurparken, som är en av Europas främsta, grundades på initiativ av den förmögna bankmannen Lluís Martí Codolar som år 1892 donerade sin samling av exotiska och vilda djur till Barcelona stad.

Giraffer i solen på Barcelona Zoo Giraffer i solen på Barcelona Zoo

Snowflake

Barcelonas Zoo är internationellt känt för att ha varit hem för albinogorillan Snowflake som avled av hudcancer 2003, 37 år gammal. Snowflake är än idag den enda albinogorillan som människan känt till.

Copito de Nieve - Snowflake satte Barcelona Zoo på kartanSnowflake satte Barcelona Zoo på kartan

Missa inte aktiviteterna

Det anordnas många aktiviteter inne på djurparken, ta en titt på tidtabellen när du köper biljetterna eller på djurparkens hemsida för att få reda på vad som sker och när det sker: djurklappning, elefantträning och mycket mer!

Se en riktig tiger i Barcelona ZooSe en riktig tiger i Barcelona Zoo

Till fots eller på hjul?

Det är avslappnande att strosa runt i denna enorma djurpark, men det går också bra att hyra en elbil som rymmer två till fyra personer. För att få hyra en bil ska man vara över minst 18 år med B-körkort.

Faktaruta Zoo Barcelona

Öppettider: Barcelona Zoo öppnar kl. 10:00 och är öppet alla dagar hela året. Under sommarsäsongen stänger de klockan 19:00 och på vinterhalvåret klockan 17:00.

Priser: 21,40€ (vuxen), 12.95€ (barn 3-12)

Metro: Ciutadella Metro L4

Telefon: +34 902 45 75 45

Övrigt: 100% rullstolsvänligt Vill du redan nu gå in i parken och se vad som gömmer sig under träden? Se den interaktiva kartan.