» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Casa Batlló

Fasaden på Casa Batlló

Den fantastiska byggnaden Casa Batlló av arkitekten Antoni Gaudí hittar vi i centrala Barcelona på adressen Passeig de Gràcia, 43.

Hans arbete med detta hus var ett renoveringsarbete och innefattade att utöka byggnaden med två våningar, ombyggnad av den första våningen samt att konstruera en helt ny fasad. Kurviga linjer dominerar fasaden som är smyckad med dyrbara stenar. Taket är krönt med ett stort kors och flertalet skorstenar.

Taken på Casa Batlló

Casa Batlló tros vara en hyllning till Kataloniens skyddshelgon Sant Jordi eller som vi i Sverige säger: St Göran. Det blå taket sägs föreställa drakens rygg medans balkongerna ska symbolisera drakens skalle och benknotor. Längst upp på byggnaden står ett väldigt kors som ska symbolisera Sant Jordi Svärd och Svärdshjaltet nerdrivit i drakens rygg.

Insidan är magisk

Både La Pedrera, som ligger lite längre upp på Passeig de Gracia, och Casa Batlló är arbeten av en fantastisk fantasi. De har dock på grund av sin situation mellan olika byggnader begränsad storlek och därför inte jämförbara med de allra största Gaudi verken som Park Güell eller Sagrada Familia.

Information om Casa Batlló

Adress
Passeig de Gracia 43

Metro
Passeig de Gracia  Metro L2 Linje 3 Linje 4

Öppettider
Mån - Sön 09:00 - 21:00

Casa Batlló biljetterCasa Batlló biljetter

 

Andra kända byggnader av Antoni Gaudí

» Park Güell

» La Sagrada Familia

» La Pedrera