» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Ciutadella - Barcelonas största park

Promenad genom Parc de la Ciutadella

Efter en regntung helg kom plötsligt en varm och skön sol tillbaka till Barcelona. Termometern visade 20 grader så vi kastade av oss våra halsdukar och promenerade ner till Parc de la Ciutadella.

Arc de triumf - Trumfbågen Den norra ingången till parken går genom Triumfbågen

Denna centralt belägna park är fylld till bredden med aktiviteter och man kan utan svårigheter tillbringa en hel dag här. Parken grundades i mitten på 1800-talet och fulländades i samband med världsutställningen 1888. Parken var under en lång tid det enda gröna området i Barcelona.

Fontänen i Park Ciutadella

Vi gick in i parken via ingången på Passeig de Pujades med Arc de Triomf i ryggen och Zoologiska museet till höger. Vi tog till vänster, vandrade bort till norra hörnet och stannade till för att titta på den imponerande fontänen La Cascada de la Ciutadella. Denna plats är en bra utgångspunkt som knyter an till många olika aktiviteter och här finns både toaletter och ett kafé. Vi satte oss ner och beställde cortados (espresso med lite mjölk). Snart var vi på språng igen och gick mot sjön.

La cascada de la CiutadellaLa cascada de la Ciutadella

Roddbåtar

Här man hyra en roddbåt i 30 minuter. Sjön är inte speciellt stor så förvänta dig ingen fysisk motion, men det är mysigt och romantiskt att driva runt lite lätt. Detta är troligen det närmaste Barcelona kommer till gondolerna i Venedig.

Att ro är romantisktAtt ro kan vara romantiskt

Zoo

Vi fortsatte på stigen med sjön till höger om oss och kom fram till Kataloniens parlament. Snart var vi framme vid ingången till parkens huvudattraktion: Barcelonas Zoo.

Denna djurpark invigdes i samband med La Mercè 1892, alla djur var en gåva från en privat samlare. Idag har djurparken fler än 7500 djurarter och blev världskänt tack vare albinogorillan Snowflake som dog 2003. Djurparken har öppet årets alla dagar.

Växthuset vid zoologiska och geologiska museet

Växthuset vid zoologiska och geologiska museet. En paus från stadsmullret För att slutföra vår "cirkel" promenerade vi tillbaka mot ingången där vi kom in. Innan vi nådde det zoologiska museet igen stötte vi på ett stort växthus som man kan gå in i gratis - något som vi verkligen kan rekommendera. Som ni kanske märker tar det inte slut med saker man kan hitta på i parken, men glöm inte att den bästa aktiviteten ibland är att slå sig ner i gräset och läsa en bok i lugn och ro.

Växthuset Umbráculo från 1883 är enormtVäxthuset Umbráculo från 1883 är enormt

Lite fakta om Parc de la Ciutadella

WIFI
Parken har flera Wifi-stationer utspridda i parken.

Pingis
I ett av parkens hörn, bakom fontänen, finns flera pingisbord som man kan nyttja. Rack och bollar måste man ta med sig själv men det går att få tag i billigt överallt i staden. Prova i en av de många presentbutikerna som kallas för Bazar el regalo eller Bazar.

Barn
Nära ingången till Barcelonas zon finns en trevlig lekplats för er som reser med hela familjen

Metro
Ciutadella/Vila Olímpica Metro L4  
Arc de Triomf Metro L1