» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

La Pedrera (Casa Mila)

La Pedrera

La Pedrera, eller Casa Milà som huset även kallas, är ett lägenhetshus på Passeig de Grácia som designats av den välkände, katalanske arkitekten Antoni Gaudí (1852-1926). Platsen är mest känd för sin gigantiska takterass, som är fylld av fantasifulla skulpturer. Bygget utfördes mellan 1905-1910, och den annorlunda fasaden avslöjar att byggnaden är något utöver det normala.

Orginalbadrummet i La Pedrera
Originalbadrummet från en av lägenheterna på La Pedrera

En resa tillbaka till 1920-talet

Äventyret börjar högt över staden, närmare bestämt på våning 6 dit du tar dig med hiss. Här får du uppleva hur en tidstypisk lägenhet såg ut på 1920-talet om man hade det bra ställt. Det finns flera rum att utforska och man kan enkelt föreställa sig hur det var att bo där en gång i tiden. Byggnaden ägdes och upprättades på begäran av den förmögna byggherren Pere Milà och hans fru Rosario Segimon. Idag ägs byggnaden av banken Caixa Catalunya.

Ett vardagsrum från La PedreraEtt vardagsrum i La Pedrera 

Gaudí utställningen

En trappa upp, närmare bestämt på byggnadens vindsvåning, finns en utställning om Gaudís arbeten. Taket består av massiva valv av rött tegel, och här kan du bland annat se på videos & miniatyrer av byggnader och andra saker som Gaudí designat.

Det bästa sparas till sist. Den fantastiska takterassen
Det bästa sparas till sist. Den fantastiska takterassen

Takterassen mest populär

Det bästa sparas till slutet, vilket i La Pedreras fall är den gigantiska takterassen - en otroligt vacker plats med imponerande utsikt. Här finns jättelika, abstrakta skulpturer som i själva verket är skorstenar varav flera av dem har det typiska Gaudí utséendet som består av krossad mosaik, medan andra ser ut som ansikten. Utsikten är minst sagt storslagen, härifrån kan du se kända stadsmärken som Sagrada Familia, Torre Agbar & den olympiska hamnen.

En otroligt vacker plats mitt i Barcelonas stadskärna som måste upplevas.

Lite bra fakta om La Pedrera. (Även känd som Casa Milà)

Metro: Diagonal Linje Metro 3
Adress: Passeig de Grácia 92

Öppettider:
Vinter (november - februari): mån - sön 09:00 - 18:30 
Sommar (mars - oktober): mån - sön 09:00 - 20:00
Stängt 25 & 26 december samt 1 & 6 januari 


 

Andra kända byggnader av Antoni Gaudí

» Casa Batlló

» Park Güell

» La Sagrada Familia