» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

La Sagrada Familia

Gaudí, en mystisk och djupt religiös man arbetade under sin livstid med Sagrada Familia med ännu större beslutsamhet än vad han hade visat i andra verk. Efter att han antagit uppdraget att bygga katedralen, skulle han i resten av sitt liv spendera varje ledig minut till den. 

De sista åren av sitt liv bodde Gaudí i ett av de små skrymslena i Sagrada Familia så att han kunde spendera så mycket tid som möjligt. Han ville bli klar med bygget under sin livstid men där hade han fel. Idag, mer än 90 år efter Gaudis död, bygger man fortfarande.

Boka hotell Prisvärda Hotell och lägenheter nära Sagrada Familia

La Sagrada Familia som är Barcelonas andra katedral är en struktur av otroliga dimensioner. Ritad som formen av ett latinskt kors, med fem nav och tre fasader är templet mest känd för sina tunna torn som höjer sig nästan 100 meter över marken och vars toppar är prydda med keramik. 

Dessa spiror kombinerar både modernism med gotisk arkitektur och bildar ett spektakulärt resultat som otroligt nog inte är det mest fantastiska med detta tempel. En enorm kupol som sträcker sig närmre 170 meter över marken är en av delarna som ännu inte är byggd.

Gaudí var endast 31 år gammal när han påbörjade arbetet med Sagrada Familia. Han lät sin fantasi flöda i bygget av en katedral där det konservativa vanligtvis dominerar och efterlämnade en fantastisk byggnad.

Information om Sagrada Familia

Adress
Carrer de Mallorca 401, 08013 Barcelona

Metro
Sagrada Familia  Metro L2 Metro L5

Öppettider
November - Februari 09:00 - 18:00
Mars  09:00 - 19:00
April - September 09:00 - 20:00
Oktober 09:00 - 19:00

Guidad tur Sagrada Familia

Andra verk av Antoni Gaudí

 La Pedrera

 Casa Batlló

 Parc Güell


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Lägenheter i Barcelona
Lägenheter i Barcelona
För varje år som går blir lägenheter mer och mer populärt då det ofta kan bli mer ekonomiskt samt praktiskt att ha et...
LÄS MER
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 127 hotell med 3 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och ...
LÄS MER
Hotell med 4 stjärnor i Barcelona
Hotell med 4 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 185 hotell med 4 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och ...
LÄS MER