» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Els Encants Vells - Barcelonas största loppmarknad

På Barcelonas äldsta och bästa loppmarknad hör man försäljare ropa högt från sina små stånd. Här finns det mycket folk på liten yta och alla försäljare vill fånga just din uppmärksamhet. Det är trångt och bullrigt så om du går dit en varm dag, se till att ha en stor flaska vatten med dig. Ha för övrigt inte mycket mer med dig för här kan det bli svårt att hålla koll på dina värdesaker. Ta med dig så mycket kontanter som du tror att du kommer att förbruka men inte mer och förvara din mobil på ett säkert ställe.

Els Encants marknadEls Encants marknad

Men detta är absolut en spännande loppmarknad som man bör prova på när man besöker Barcelona. Här finns saker från alla världens hörn och eftersom här inte finns så mycket turister som till exempel på La Rambla är det faktiskt också mindre chans att bli av med sina värdesaker här än på många andra populära platser.

Kom hit tidigt och ha tålamod

Att gå på marknad i Barcelona är en dagstripp som kräver sitt tålamod. Ett tips är att gå tidigt på morgonen, marknaden öppnar 09.00-09.30 och då är det klart mycket lugnare än till exempel kring 13.00, då undertecknad gick dit första gången. Det är förstås underhållande att vara där då också, men kanske svårare att ha tålamod att titta igenom exempelvis kläder i högar på marken.

Els Encants Valls hittade man fram tills 2013 vid ett stort torg vid Glories i Barcelona men sedan augusti 2013 finns nu loppmarknaden i nya moderna lokaler bara ett stenkast fran dess traditionella plats. Taket på den nya byggnaden är spektakulärt och loppmarkanden rummer idag mer än 33 000 m2. Du finner fortfarande mer rejäla saker som möbler, elektronik och glaskronor och här arbetar också smeder och skomakare. Absolut värt en titt även om många av dessa saker är för stora för att få med sig på planet hem. Annars finns här även kläder, skor och andra accessoarer. Men glöm inte att det är du som bestämmer priset som på vilken annan loppmarknad som helst. Bilden nedan visar hur loppmarkanden såg ut fram till augusti 2013.

 Så såg Els Encants ut innan de flyttade till de nya lokalernaSå såg Els Encants ut innan de flyttade till de nya lokalerna

 Ta en paus med en bocadillo och churros

Det bästa med de nya lokalerna är att man kan vandra runt i skuggan och inte i den stekande solen som vid det gamla Els Encants. Behöver man en längre paus så finns här också ett flertal barer där man kan köpa en bocadillo eller churros tillsammans med en öl för några euro. Även toaletter är lätta att finna. Missa inte att besöka möbelmakarna som säljer sina egna, både nya och restaurerade, möbler. En sak till som kanske inte är inte är nödvändigt att påpeka: här kan du köpa saker väldigt billigt!

Faktaruta Els Encants Vells

Närmsta Metro: Glories L1, Els Encants Els Encants
Öppettider: mån, ons, fre och lör 07:00-17:00
Användbara fraser på marknaden: "Es demaisado caro" - Det är för dyrt 
"¿No hay algo más barato?" - Finns det inte något billigare?
"Me lo quedo" - Jag tar den.

Några exempel vad man kan finna på Els Envants Vells: Babykläder, kläder, nagelklippare, skor, böcker, revolvrar, superlim, penslar, sablar gasmaskar, musikinstrument, FC Barcelona tröjor (billigare kopior).
» Läs mer på Els Encants hemsida


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Hotell med 4 stjärnor i Barcelona
Hotell med 4 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 185 hotell med 4 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och ...
LÄS MER
Hotell med 5 stjärnor i Barcelona
Hotell med 5 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 37 hotell med 5 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och b...
LÄS MER
Boendeguide Barcelona
Boendeguide Barcelona
Denna guide är gjord för att hjälpa dig att välja rätt typ av boende under din vistelse i Barcelona. För att göra det...
LÄS MER