» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Las Arenas - mer shopping mindre fäktning

Det finns två tjurfäktningsarenor i Barcelona: Las Arenas och Plaza de Toros Monumental men idag stöter du varken på tjurar, picadorer eller matadorer.

Tjurfäktning förbjöds nämligen i Katalonien januari 2012. Den sista tjurfäktningen i Barcelona arrangerades 25 september 2011 på ett utsålt Plaza de Toros  med den legendariska matadoren José Tomás som dragplåster.

Demonstranter utanför Monumental
Demonstranter utanför Plaza de Toros under sista tjurfäktningen i Katalonien.

Las Arenas

Las Arenas (Arenas de Barcelona) renoverades till ett köpcentrum och öppnade 2011. Den ursprungliga tjurfäktningsarenan byggdes mellan 1889 och 1900, designad av den katalanska arkitekten August Font i Carreras.

Det sexvåniga köpcentrat har bra märkesbutiker, en stor biograf, ett gym och flera restauranger på högsta plan med en fantastisk 360-graders utsikt Barcelona. Las Arenas är idag ett mycket populärt köpcentrum.

Las arenas shoppingcenter
Las Arenas - tjurfäktningsarenan som omvandlades till ett köpcentrum

Tjurar och Rock n Roll

Las Arenas ligger nära Montjüic, attraktioner som konstmuseet MNAC och den magiska fontänen ligger precis bredvid. Många mässdeltagare från mässhallarna Fira Montjuic Exhibition centre brukar också hitta till Las Arenas.

Många konserter brukade även arrangeras på de båda tjurfäktningsarenorna. 1965 spelade Beatles på Plaza de Toros Monumental. I sin självbiograf skriver Paul McCartney att han minns hur bandet blev upprörda över att endast de rika blev insläppta på spelningen. Bandets egen publik, den yngre arbetarklassen, fick nöja sig med att stå utanför och lyssna.

Utsikt över Las Arenas från Miróparken och skulpturen "Kvinna och fågel"
Utsikt över Las Arenas från Miróparken och skulpturen "Kvinna och fågel"
 

Lite bra fakta om Arenas och Plaza de Toros Monumental

Det finns två tjurfäktningsarenor i Barcelona: Las Arenas som nu är ett köpcenter och Plaza de Toros Monumental som bl.a. arrangerar cirkusföreställningar.

Tjurfäktningförbudet i Katalonien trädde i kraft januari 2012.

The Beatles spelade på Plaza de Toros Monumental 1965.

Las Arenas öppettider
Måndag till Lördag: 10:00 - 22:00

Restaurangernas öppettider
Måndag till Torsdag: 10:00 - 00:30 
Fredag och Lördag: 10:00 - 02:30 
Söndag: 10:00 till 01:30

Närmsta tunnelbana
Espanya Linje 1 Metro Metro Linje 3 (Las Areanas shopping center)
Monumental Metro Linje  2 (Plazos de Toros Monumental)