» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Guide till stadsdelen Barceloneta

Barceloneta är ett gammalt fiskekvarter som byggdes under 1800-talet. Kvarteret är fyllt med gamla charmiga hus, barer och restauranger med uteserveringar.

Barcelonetas strandpromenad Barcelonetas strandpromenad. I bakgrunden syns hotel W.

Närheten till stranden är vad som ger Barceloneta sin speciella puls. Under sommarhalvåret fylls stranden och gatorna av turister och Barcelonabor som njuter av sol och bad. Under vinterhalvåret är kvarteret lugnare och lokalbefolkningen med sin många vinterbadare tar åter över sitt kvarter.

Längs strandpromenaden är det mesta till salu, från glass och öl till billiga kopior av väskor, skarfar och solglasögon.

Fiskerestaurangerna ligger tätt och om du vill prova den spanska risrätten Paella har du kommit helt rätt.

Restauranger med närhet till havet Restauranger med närhet till havet, på bilden syns restaurang Salamanca

Är du ej höjdrädd så bör du även åka linbanan som går från St. Sebastian tornet i Barceloneta till berget Montjüic. Från banan har du en fantastisk utsikt över Barcelona!

Barceloneta som plats för ditt boende 

Närheten till både stranden och centrum gör att Barceloneta passar perfekt för barnfamiljer samt till övriga resenärer som vill kombinera sol, bad och sightseeing under sin vistelse i Barcelona.

Booking.com


» 
Våra favorithotell och lägenheter i Barceloneta

Populära sevärdheter i Barceloneta

Barcelona akvarium
» Barceloneta strand
Linbana över Barcelona


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Boendeguide Barcelona
Boendeguide Barcelona
Denna guide är gjord för att hjälpa dig att välja rätt typ av boende under din vistelse i Barcelona. För att göra det...
LÄS MER
Konferenshotell
Konferenshotell
Konferenshotell i Barcelona finns i en mängd olika stilar och prisklasser. Alla hotell som vi samarbetar med är perso...
LÄS MER
Gruppresor till Barcelona
Gruppresor till Barcelona
Planerar ni att resa i grupp till Barcelona? Vi tar hand om er från det att ni landar på flygplatsen. Vi ordnar era b...
LÄS MER