» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Guide till stadsdelen El Born / La Ribera

Mycket av den vackraste gotiska arkitekturen i Barcelona hittar man i det lilla området El Born som ligger öster om Ciutat Vella, på andra sidan om den hektiska gatan Via Laietana.

En av alla smala gator i Born En av alla smala gator i Born

El Born är känd för sin bohemiska stil, sina kaféer, barer, restauranger och små designaffärer. De senaste åren har El Born blivit ett av Barcelonas trendigaste kvarter.

Gatan Carrer de l'Argenteria är kvarterets artär och ger liv till de mindre små gatorna. Gatan mynnar ut vid torget Santa Maria del Mar, där den mäktiga katedralen med samma namn tornar upp sig. På andra sidan kyrkan hittar vi Passeig del Born. Här ligger cocktailbarerna tätt och är ett perfekt ställe att stanna till för en Mojito.

Ett mysigt kafeEtt mysigt kafe

Det välbesökta Museo Picasso ligger på gatan Montcada i El Born. Varje år besöks detta museum av över 1,5 miljon personer. Stranden är endast en 10 minuters promenad bort och Las Ramblas likaså.

 El Born som plats för ditt boende

Born är en väldigt vacker stadsdel i den äldre delen av Barcelona. Den bohemiska atmosfären, det breda utbudet av restauranger och caféer och närheten till både stranden och centrum gör El Born till en ideal plats för den som vill kombinera strandlivet med stadslivet.

Booking.com  

» Våra favorithotell och lägenheter i El Born

Populära sevärdheter i El Born

» Museo Picasso
» Museo de Xocolate
» Shopping
» Barcelona Zoo