» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Guide till stadsdelen Raval

Raval är skitigt, högljutt och kan till och med om natten vara osäkert. Den södra delen av Raval var tidigare Barcelonas "red light district". Fortfarande är Raval det område med mest gatuprostitution i Barcelona.

Fernando Boteros katt står på Rambla de Raval Fernando Boteros katt står på Rambla de Raval

För 25 år sedan rekommenderade man inga turister att gå in i Raval men sedan politikerna 1988 bestämde sig för att städa upp detta område har kvarteret genomgått en ansiktslyftning och idag finns en hel del hotell, barer och restauranger i området.

Fortfarande kan de södra delarna av Raval kännas osäkert om natten men i övrigt kan man vandra fritt i denna mångkulturella och vibrerande del av staden. Trots problemen så har kvarteret en omotståndlig charm och dragningskraft som inte lämnar någon oberörd.

Stora delar av Woody Allens Vicky Cristina Barcelona spelades in i RavalStora delar av Woody Allens Vicky Cristina Barcelona spelades in i Raval

I Raval hittar du affärer som du inte hittar någon annanstans i Barcelona. Allt som är konstigt och annorlunda, finner du i Raval. I den övre delen av Raval hittar man även MACBA (moderna konstmuseet) samt utställningscentret CCCB. På torget framför MACBA åks det skateboard hela dagen och hela natten.

El Raval som plats för ditt boende

El Raval är inte för alla och kanske speciellt inte om du är i Barcelona för första gången. Du får absolut inte missa Raval men det kanske räcker att strosa igenom kvarteret under dagtid. El Raval ligger centralt och det är gångavstånd till de mest centrala sevärdheterna som Las Ramblas, Pl. Catalunya och katedralen i Barcelona.

Booking.com  

» Våra favorithotell och lägenheter i Raval

Populära sevärdheter i Raval

» MACBA
» CCCB
» Mercat Boqueria
» Shopping


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelona internationella flygplats El Prat ligger 12 km söder om stadscentrum. Flygplatsen har 2 olika terminaler: ...
LÄS MER
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Ett billigare alternativ till hotell eller hyra av lägenhet i Barcelona är vandrarhem. I vandrarhem sover man ofta fl...
LÄS MER
Lägenheter i Barcelona
Lägenheter i Barcelona
För varje år som går blir lägenheter mer och mer populärt då det ofta kan bli mer ekonomiskt samt praktiskt att ha et...
LÄS MER