» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Guide till stadsdelen Gràcia

Gràcia var fram tills sent 1800-tal en egen stad oberoende av Barcelona. Detta märks fortfarande för även om kvarteret endast ligger 15 minuters gång från Pl. Catalunya känns det som om du vandrar in i en helt ny stad.

En av alla mysiga gator i Gràcia En av alla mysiga gator i Gràcia

Gràcia är Barcelonas hippikvarter och väldigt eget. Det är ett favorittillhåll för intellektuella, musiker och konstnärer men även för husockupanter och pensionärer. Denna blandning gör Gràcia till ett av Barcelonas mest spännande område.

På senare år har den gröna revolutionen kommit till Gràcia och här finns idag många organiska bagerier, fruktaffärer m.m.

De många torgen i stadsdelen gör att du har aldrig har långt till en uteservering. Och när barerna stänger säljer gatuförsäljarna burköl fram till gryningen. Festen slutar aldrig i Gràcia som har fler barer per kvadratmeter än något annat kvarter i Barcelona.

Festivalen i Gràcia Festivalen i Gràcia hålls i augusti varje år

Gràcia är också värd för Barcelonas och en av Spanien mest välbesökta kvartersfester: La Festa, Gràcia. Festivalen hålls varje år i mitten av augusti och festen varar i 7 dagar och 7 nätter. En av anledningarna att festival blivit så populär är att lokalbefolkningen tävlar om vem som bäst kan dekorera sina gator och de tar det på allra största allvar. Shoppingen är även väldigt bra i Gràcia, med en blandning av små hippa butiker och stora välkända märken.

Plaza del sol är ett av alla torg i GráciaPlaza del sol är ett av alla torg i Grácia

Gràcia som plats för ditt boende

Gràcia är för dig som vill se och uppleva något annorlunda och autentiskt under din vistelse i Barcelona. Gràcia är en säker och mysig stadsdel med ett stort urval av restauranger från världens alla hörn. Under helgen är det högljutt men glatt. Gràcia är centralt och du har gångavstånd till det mesta. Konstigt nog är det fortfarande få turister som beger sig till Gràcia vilket gör att det känns som om du har upptäckt något nytt. Här finns få hotell men en hel del lägenheter.

Booking.com

Populära sevärdheter i Gràcia

» Gràcias årliga gatufest
 Gatan Verdi med alla sina restauranger och barer 
» Alla Gràcias små torg
» Shopping


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelona internationella flygplats El Prat ligger 12 km söder om stadscentrum. Flygplatsen har 2 olika terminaler: ...
LÄS MER
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Ett billigare alternativ till hotell eller hyra av lägenhet i Barcelona är vandrarhem. I vandrarhem sover man ofta fl...
LÄS MER
Lägenheter i Barcelona
Lägenheter i Barcelona
För varje år som går blir lägenheter mer och mer populärt då det ofta kan bli mer ekonomiskt samt praktiskt att ha et...
LÄS MER