» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Guide till stadsdelen Sant Marti

Stränder i Sant Marti
Det bästa med Sant Marti är att stränderna är nära

År 2001 godkände Barcelona en lag som banade vägen för att omvandla det gamla industriområdet Poblenou till Barcelona nya teknologiska kvarter 22@.

Sedan dess har utvecklingen gått fort. På bara några år har de flesta gamla lagerlokaler rivits ner och nya kontor, hotell och bostadshus har skjutit upp som svampar en regning höstdag. De flesta av Barcelonas högsta byggnader, som till exempel vår symbol Torre Agbar, ligger i Sant Martí.

Torre Agbar ligger i Sant MartiTorre Agbar

Det internationella kongresscentret CCIB och expositionshallen FORUM byggdes 2004 för att vara värd till världsutställningen Universal Forum of Cultures. Intill dessa byggnader ligger idag de flesta av Sant Martís hotell.

Det absolut bästa med att bo i området Sant Martí är närheten till Barcelonas stränder som sträcker sig längs hela Sant Martís kust. Kollektivtrafiken är också bra och tunnelbanans gula linje L4 tar dig in till centrala Barcelona på 10-15 minuter.

Här finns även 2 stora shoppingcenter i området, Glories och Diagonal Mar

Sant Martí som plats för ditt boende

Området är perfekt för dig som vill bo nära stranden i Barcelona. Priserna är även bra mycket billigare än i centrala Barcelona. Undantaget är när det hålls stora kongresser i CCIB eller i FORUM.  Detta område är också det där det byggs flest nya hotell i Barcelona vilket innebär att alla hotellen är nya och fräscha.

Booking.com» Våra favorithotell och lägenheter runt Sant Martí

Populära sevärdheter i området Sant Martí

» Barcelonas stränder
» Diagonal Mar
» Els Encants utemarknad


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Hotell med 4 stjärnor i Barcelona
Hotell med 4 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 185 hotell med 4 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och ...
LÄS MER
Hotell med 5 stjärnor i Barcelona
Hotell med 5 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 37 hotell med 5 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och b...
LÄS MER
Boendeguide Barcelona
Boendeguide Barcelona
Denna guide är gjord för att hjälpa dig att välja rätt typ av boende under din vistelse i Barcelona. För att göra det...
LÄS MER