» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Guide till stadsdelen Sants-Montjuïc

I området Sants ligger Barcelonas tågstation. Mycket mer sevärdheter finns inte i kvarteret som är ett huvudsakligen bostadsområde. Sants är dock hyfsat centralt och kollektivtrafiken kan inte bli bättre. De flesta av stadens metrolinjer stannar vid Sants Estació som centralstationen heter.

Vacker solnedgång över Sants

5 minuters gång ifrån Sants centralstation ligger Plaça Espanya och berget Montjuïc och här finns en hel del saker att hitta på.

Plaça Espanya är ett vackert torg och hem till Barcelonas mässa FIRA. Här hittar vi också den magiska fontänen Font Montjuïc som kombinerar ljud, ljus och vatten. Strax ovanför fontänen på kanten av berget Montjuïc står den mäktiga byggnaden Palau Nacional som idag är hem för det katalanska nationella konstmuseet MNAC. Utsikten härifrån är häpnadsväckande. 

Bredvid Palau Nacional ligger Poble Espanyol, den spanska byn som är Barcelonas svar på Skansen. Här i denna uppbyggda by från 1929 kan man se arkitektur och hantverk från alla olika delar av Spanien.

Längre upp hittar vi den olympiska arenan och basketarenan Palau Sant Jordi som byggdes för OS 92. Det var för övrigt här på berget Montjuïc som invigningen hölls. Inträde är gratis.

Andra sevärdheter på Montjuïc är slottet Castillo de Montjuïc, Fundació Joan Miró samt den botaniska trädgården. 

Kataloniens nationalmuseum MNAC
 Kataloniens nationalmuseum MNAC

Sants-Montjuïc som plats för ditt boende

Området har väldigt bra förbindelser till centrala Barcelona. Nära till de mesta och till det fantastiska berget Montjuïc. Turistbussenstannar även här vilket är ett plus. Billigare än centrala Barcelona.

Booking.com» Våra favorithotell och lägenheter runt Sants-Montjüic
 

Populära sevärdheter i området Sants-Montjuïc

» Magiska fontänen Poble Espanyol
» Fundació Joan Miró
» Palau Nacional MNAC
  Estadi Olímpic