» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Guide till stadsdelen Sarrià-St-Gervasi

Tibidabo - här finns också ett nöjesfält

Sarrià-St. Gervasi är Barcelonas mest välbärgade kvarter. Här finns det gott om privatskolor, kliniker och ambassadvillor. Det är ett väldigt mysigt område och delvis väldigt vackert. När man står längst uppe på gatan Muntaner och tittar ner över Barcelona så är det lätt att förstå varför folk så gärna vill bo här. Här finns mycket parker och grönområden och är bra mycket lugnare än centrala Barcelona.

Här finns mycket barer, restauranger och nattklubbar och kvarteret runt gatorna Amigó, Santaló och Maria Cubí är några av Barcelonas hippaste och "the place to be" som ung Barcelonabo.

Cosmocaixa - regnskogen

De främsta sevärdheterna är berget Tibidabo och det fantastiska naturhistoriska museet CosmoCaixa. Shoppingen är varierad och exklusivare än i centrala Barcelona.

 Sarrià St. Gervasi som plats för ditt boende

Området är stort och när du letar hotell så välj ett så centralt som möjligt så att du kan gå in till centrum. Sarrià-St. Gervasi är vackert, mysigt och rent, har ett stort urval av restauranger och en vacker utsikt över Barcelona.

Booking.com  

» Våra favorithotell och lägenheter i Sarrià-St. Gervasi
 

Populära sevärdheter i området Sarrià-St. Gervasi

» Cosmo Caixa
   Tibidabo
» Shopping


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Så flyger du billigt till Barcelona
Så flyger du billigt till Barcelona
Bli specialist på att hitta billiga flygstolar till Barcelona. Här finner du information om vad du ska tänka på innan...
LÄS MER
Girona Flygplats
Girona Flygplats
Här hittar du information om Gironas flygplats, hur du tar dig från Girona till Barcelona samt tips på hotell nära fl...
LÄS MER
Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelonas Flygplats El Prat
Barcelona internationella flygplats El Prat ligger 12 km söder om stadscentrum. Flygplatsen har 2 olika terminaler: ...
LÄS MER