» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Guide till stadsdelen Vila Olimpica

Den olympiska hamnen (Port Olimpic)
Den olympiska hamnen

Vila Olímpica byggdes till de Olympiska spelen 1992 och är fortfarande till skillnad från projekt i andra OS-städer en populär plats både bland turister och barcelonabor. 

Närheten till Barcelonas stränder har säkert hjälpt till och stränderna Barceloneta och Icaria ligger precis bredvid hamnen Port Olímpic.

Området är modernt och fräscht. I Port Olímpic finns det ett stort utbud av restauranger, barer och nattklubbar. Köken håller öppet från lunch fram till klockan 01:00 så även om du kommer sent finns här alltid något att äta. 

I Port Olímpic ligger även Barcelonas casino.

Strax intill den Port Olímpic ligger parken Ciutadella som är Barcelonas största. Parken rymmer inte bara Barcelona Zooutan en hel del grönområde, dammar och caféer. Under sommaren hålls här även jazzkonserter. 

Opium är en av alla nattklubbarna nere vid strandenOpium är en av alla nattklubbarna nere vid stranden

Vila Olímpica som plats för ditt boende

Området ligger centralt och du kan gå in till centrum. För dig som inte tycker om att gå så stannar även metrolinjen L4 här samtturistbussen. Området passar perfekt för dig som vill kombinera sol och bad med sightseeing.

Booking.com  

» Våra favorithotell och lägenheter runt Vila Olímpica

Populära sevärdheter i området Port Olímpic

» Barcelonas stränder
» Parc Ciutadella
» Barcelona Zoo


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Vandrarhem och Pensionat i Barcelona
Ett billigare alternativ till hotell eller hyra av lägenhet i Barcelona är vandrarhem. I vandrarhem sover man ofta fl...
LÄS MER
Lägenheter i Barcelona
Lägenheter i Barcelona
För varje år som går blir lägenheter mer och mer populärt då det ofta kan bli mer ekonomiskt samt praktiskt att ha et...
LÄS MER
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
Hotell med 3 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 127 hotell med 3 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och ...
LÄS MER