» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Festa Major de Gràcia

I Barcelonas augustihetta sker de bästa aktiviteterna utomhus. Vi på BTG snörade på våra dansskor och begav oss till Festa Major de Gràcia.

NattdekorationDekorationen måste fungera även på natten

Fram till slutet av 1800-talet var stadsdelen Gràcia en egen stad, oberoende av Barcelona. Detta är märkbart än idag då Gràcia har ett specifikt kulturliv som inte går att hitta någon annanstans i Barcelona.

Tävling i gatudekoration

Varje stadsdel arrangerar varje år sin egen Fiesta Mayor men alla är rörande överens om att det är Gràcia som ställer till med den bästa festen. Detta beror till stor del på gatudekorationerna. Varje år håller man en tävling där en jury utser den gata som är bäst, vackrast och mest originell. När vi vandrar på de smala gatorna stöter vi på allt från regnskogstunnlar och utomjordingar till pirater och Beatles.

Den vinnande gatan 2017Den vinnande gatan i 2017 års festival

Lockande dofter

En stark doft av lime och mynta kommer från barerna som flyttat ut sin verksamhet på gatan och serverar billiga Mojitos. Från varje hörn hör vi musik från de många scenerna och dansen tycks aldrig vilja ta slut. Tack vare den stora bredden på underhållningen så stöter vi på besökare i alla åldrar. Lita på oss, detta är en otrolig folkfest. Se till att inte missa den nästa år!  

Stämningen e på toppStämningen är på topp bland alla åldrar

Lite bra fakta om Festa Major de Gràcia

Hur?: Hoppa på tunnelbanan, grön linje till Fontana L3 
När?: Festivalen sker vanligtvis i mitten av augusti
Vad?: Dekorerade gator, livemusik, torgdans, restuaranger, mojitos, upphettad rom, människotorn (castellers) och mycket mer...

» Läs mer på festivalens hemsida