» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

La Mercè - Barcelonas stadsfestival

I slutet av september varje år hålls La Mercè i Barcelona, festivalen då katalanerna firar sitt skyddshelgon med pompa och ståt. Festivalen anordnades för första gången 1871. 

Under hela sommaren hålls gatufestivaler i hela staden men ingen annan festival kan mäta sig med La Mercè. Detta är årets fest byggd på katalanska traditioner: mänskliga torn, eldshower, fyrverkerier, ljusprojektioner, katalansk dans och massvis med konserter.

Castellers under Mercè
Castellers på Pl. de Sant Jaume. 

Vad du inte får missa när du besöker La Mercè: 

Castellers - de mänskliga tornen. Det är en riktig upplevelse att se akrobatik på denna nivå. En katalansk tradition sedan 1902. 

Correfoc - en attraktion som kanske inte är för alla men den är väldigt kul. En parad av drakar och demoner som sprutar eld på sina åskådare. Bär oömma kläder och något som skyddar håret, det finns nämligen risk att du kommer hem med brännhål på kläderna. Det finns en särskild correfoc för barn. 

Sardana - katalansk traditionell dans. 

Gigantes - jättarnas parad. Gigantiska papier-maché figurer som marscherar genom staden.

Correfoc
En bild från gatan via Laietana under Correfoc

Handla vintage

Nere på stranden vid Barceloneta anordnas varje år en stor loppmarknad fylld med skatter och kläder från flera olika håll. Privatpersoner säljer sina egna kläder som de vill bli av med, vintageaffärer flyttar ut ur sina små butiker och även kläddesigners kommer hit och visar upp sina senaste plagg.

En av Mercès höjdpunkter är den pyrotekniska musikalen vid Pl. Espanya  En av Mercès höjdpunkter är den pyrotekniska musikalen vid Pl. Espanya

Lite bra fakta om La Mercè

Var?
Festivalen sker huvudsakligen i Ciutat Vella, Parc de la Ciutadella, Pl Espanya, och Barceloneta.

När?
Festivalen sker i slutet av september i samband med den 24 september som är helgdag.

Vad?
Mänskliga torn, eldshower, fyrverkerier, ljusprojektioner, katalansk dans och massvis med konserter. 

» Läs mer på festivalens hemsida