» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Primavera Sound - Musikfestivalen vid havet

Tänkt dig att vakna upp en solig morgon i maj och veta att det finns en fantastisk festival vid stranden bara 20-30 minuter från centrum. Tänkt dig sedan att samma festival varar i tre dagar och att det dessutom arrangeras flera gratiskonserter inne i Barcelona både före och efter de tre festivaldagarna. 

Bild från stora scenenBild från stora scenen

Festivalen är känd för sin eklektiska mix av oetablerade artister och större, världskända akter. Programmet brukar bjuda på en generös blandning av genrer som pop, rock, indie, electronica, hip hop, dance, folk, jazz, metal och experimentell avant-garde musik. Primavera Sound har något för de flesta smaker.

Nere vid beach clubben kan ta igen sigNere vid Beach Club området kan man ta igen sig och äta och dricka något

Några av de största akterna som har spelat på Primavera Sound är Sonic Youth, The Cure, Smashing Pumpkins, Neil Young, Iggy and the Stooges, Marianne Faithfull, Rufus Wainwright och Pulp.

Festivalen vid havet

Festivalområdet Festivalen hålls vid Parc del Fòrum som byggdes inför den internationella mässan Universal Forum of Cultures. Här finns inte mycket gräs men betonglandet gör att det inte blir gyttjigt på samma vis som på andra festivaler.

Det bästa med festivalområdet är att man har havsutsikt hela tiden; segelbåtar seglar sakta förbi medan musiken spelar. Det finns också en imponerande konserthall Auditori Rockdelux i vilken det arrangeras särskilda konserter under Primavera Sound.

Ett av Primaveras DJ tältEtt av Primaveras DJ tält

Här finns inget campingområde så se till att boka ditt boende i Barcelona i tid. Det finns också några hotell precis intill festivalområdet.

Pris och olika biljetter

Priserna för festivalpassen kan variera kraftigt beroende på när och hur du köper ditt pass. I år kostade ett festivalpass som minst 150€ och som mest 215€.

Festivalpass - Med denna biljett har du alla dagar tillgång till allt som arrangeras under Primavera Sound - detta inkluderar klubbspelningar i Barcelona.

Dagspass - För dig som vill besöka festivalen endast under en dag. Biljetten inkluderar inte klubbspelningar. Biljetter kan köpas på FNAC eller online via Atrapalo.com och Ticketmaster.

Transport

Förbindelserna från centrum till festivalområdet är väldigt bra och man kan ta ta sig till festivalområdet via tunnelbana, spårvagn, buss eller taxi. Alla olika transportmedel går att åka på med samma sorts biljett så vi rekommenderar att man köper en T10-biljett som inkluderar 10 resor.

Tunnelbana - Hoppa av på El Maresme-Fòrum, gul linje L4. Tunnelbanan slutar gå torsdagar mellan 00.00-05.00 och fredagar 02.00-05.00. Lördagar går tunnelbanan hela natten. Stannar precis vid festivalområdet - bara följ folkhavet.

Spårvagn - Linje T4. Hoppa av på Fòrum. Detta kan vara ett bra alternativ beroende på vart du bor. Linjen startar vid Parc de la Ciutadella. Går fram till midnatt på torsdagar och till 04.00 fredagar och lördagar.

Buss - bussarna går vanligtvis från 05.00 till 23.00. .

Taxi - chaufförerna är ivriga att plocka upp festivalbesökare så det brukar gå att få tag i en taxi även om det ibland kan ta lite tid.

Från tunnelbanan är det bara ett par minuters gång till ingångenFrån tunnelbanan är det bara ett par minuters gång till ingången

Fakta Primavera Sound

Primavera Sound anordnas normalt den sista helgen i maj.
Primavera Sound lockade 200.000 besökare 2017. Hotellen i Barcelona fylls upp snabbt under denna vecka så se till att vara ute i god tid.

Primavera Sound hålls också varje år i Porto, Portugal.


» Läs mer och köp biljetter på festivalens officiella hemsida