» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Guide till stranden Sant Sebastià

Stranden Sant Sebastià hittar vi i distriktet Ciutat Vella och är den strand som ligger närmast Barcelona centrum och längst till öster av strandremsan.

Sant Sebastian Stranden
Sant Sebastià stranden i sin fulla glans

Barcelonas äldsta strand

Tillsammans med Barceloneta, är det den äldsta och mest traditionella och kantas av många båt- och andra marinrelaterade föreningar. Sant Sebastià stranden är populär bland män, som står för över 50 % av användarna och i jämförelse med andra stränder i Barcelona har de även den högsta medelåldern.

Detta är också den mest besökta stranden av Barcelonas invånare (nästan 70 %), i synnerhet invånarna i Ciutat Vella, och är även en av turisternas favoritstränder. Strandens användare kommer ofta tillbaks vecka efter vecka och många äldre kommer hit varje dag.

Längst ute vid Hotel W ligger beach klubben SaltLängst ute vid Hotel W ligger beach klubben Salt

Domino i skuggan

Det finns många grupper av vänner som sitter och spelar domino i skuggan men även ensamma besökare tar sig hit. Grupper från sommarläger och skolresor väljer också oftast denna strand på grund av sin bredd. På grund av dess belägenhet, är det lätt att ta sig hit till fots eller med kollektivtrafiken.

Det finns en metrostation strax intill (Barceloneta L4) och flera busslinjer tillhandahålla anslutningar till större delen av staden.

Assisterad badhjälp för funktionshindrade

Sant Sebastià stranden har ett område för funktionshindrade med badassistans. Denna tjänst är tillgänglig för personer med funktionshinder eller personer med nedsatt rörlighet och består av att hjälpa dem att komma i och ur vattnet och övervaka deras bad. Detta område för funktionshindrade är utrustad med trägångbryggor över sanden till stranden, ett anpassat omklädningsrum, en dusch och en hiss.

Anpassad strandOmråde för funktionshindrade och badhjälp

All denna utrustning gör det möjigt för de som behöver hjälp att nå vattnet kan göra det med hjälp av frivilliga som hjälper användare och deras kompanjoner att ta sig från sina rullstolar i amfibiestolen och, om nödvändigt, använda hissen för att göra det . Tjänsten är tillgänglig varje helg och helgdag under juni och september samt varje dag under månaderna juli och augusti månad från 11:00 – 14:00.

Fakta och utrustning

 

Utrustning på Sant Sebastià stranden ​ 

 


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Hotell med 5 stjärnor i Barcelona
Hotell med 5 stjärnor i Barcelona
I Barcelona finns för tillfället 37 hotell med 5 stjärnor. Nedan hittar du våra 10 favoriter samt beskrivningar och b...
LÄS MER
Boendeguide Barcelona
Boendeguide Barcelona
Denna guide är gjord för att hjälpa dig att välja rätt typ av boende under din vistelse i Barcelona. För att göra det...
LÄS MER
Konferenshotell
Konferenshotell
Konferenshotell i Barcelona finns i en mängd olika stilar och prisklasser. Alla hotell som vi samarbetar med är perso...
LÄS MER