» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Torgjakt i Barceloneta

Barceloneta är ett gammalt fiskekvarter från 1800-talet och än idag är det här som du blir serverad den bästa fisken samt de bästa skaldjursrätterna såsom t.ex. risrätten Paella.

Ät direkt vid strandenDu kan även äta direkt vid stranden

Barceloneta är också namnet på den mest centrala och mest populära stranden i Barcelona. Läs mer om Barceloneta stranden i vår strandguide.

Plaça de la Barceloneta

Vi stöter först på det något gömda torget Plaça de la Barceloneta, precis intill det livliga promenadstråket Passeig de Joan de Borbó. På detta torg ligger två uteserveringar, väl värda ett besök för den som vill ta en paus från människomyllret.

Plaza BarcelonetaPlaza Barceloneta

Plaça de la font

Längre in i centrala Barceloneta ligger det största torget Plaça de la Font. Torget har en stor lekplats samt den fina matmarknaden Mercat Barceloneta som har funnits sedan 1884. Här ligger också en av våra favoritbarer Bar Ké.

Pla de la Font med marknaden bakomPlaça de la Font med marknaden bakom

Carrer de la Vila Joiosa

Detta blygsamma mindre torget vid Carrer de la Vila Joiosa är en gömd skatt i Barceloneta. Här ligger de sköna barerna Filferro och Absenta som båda serverar utmärkta lunchmenyer för en billig peng.

Filferro restaurangen vid torgetFilferro restaurangen vid torget

Längs stranden

Utserveringarna längs Barcelonetas strandkant Längs Barcelonetas strand ligger uteserveringarna på rad och överallt ser man människor som nyfiket smakar på den lokala Paellan. Om du lyckas få tag i ett bord har du en magnifik utsikt över havet.

» Läs mer om stadsdelen Barceloneta