» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Torgjakt i Barri Gotic

Barri Gòtic är den mest centrala delen av gamla staden (Ciutat Vella). Vi brukar säga att om du strövar runt i staden och helt plötsligt känner att du befinner dig i en labyrint så har du hittat de gotiska kvarteren.

Barri GoticDe gotiska kvarteren

Bland alla dessa små vackra gränder finns också många torg, några lättare att finna än andra. Låt oss hjälpa dig att hitta de bästa torgen.

Plaça Reial

Plaça Reial (Plaza Real) är utan tvekan det mest livliga och det mest populära torget i Ciutat Vella. Här bjuds ofta på underhållning och det finns många ställen att välja på. Priserna kan dock vara lite högre än på andra torg och om man vill sitta i lugn och ro så rekommenderar jag att man väljer ett av de mindre torgen.

Plaza RealPlaça Reial (Plaza Real)

Plaça del Rei

Plaça del Rei (Kungens torg) ligger precis intill Barcelonas historiska museum (MUHBA). Pampigt och lagom gömt från shoppingstråken för den som vill ta en paus. Varför inte passa på att besöka Barcelonas underjordiska gångar på museet samtidigt?

Plaça del ReiPlaça del Rey och ingången till MUHBA.

Museu Frederic Marès

Detta är mer av en innergård än vad det är ett torg, men det är lummigt och på uteserveringen som tillhör skulpturmuséet Marès. Det är gratis att gå in på gården, så slå dig ner bland apelsinträden och beställ något läskande.

Mysigt torgEtt mysigt torg under apelsinträden

Calle del correo viejo

På gamla postvägen ligger det ett gömt torg bakom katedralen och nära stora posten Correos. Här är det alltid lätt att finna en billig Mojito eller en god lunch. Det är också stor chans att få höra livemusik på kvällen.

Carrer de Correu

Plaça de George Orwell

Detta torg har mer av en bohemsk atmosfär. Här finner du lägre priser och alternativt matutbud (som till exempel veganhamburgare) men torget kan upplevas som lite ruffigt.

Plaza de George OrwellPlaça de George Orwell

» Läs mer om området Barri Gòtic