» Nyhet! Vinprovning eller matlagningsklass med svensk guide i Barcelona!

Torgjakt i El Born

Restaurang La Vinya Del Señor framför Santa Maria kyrkanRestaurang La Vinya Del Señor framför Santa Maria kyrkan

Finns det egentligen något finare än att sätta sig ner på ett mysigt torg och beställa in en öl eller en flaska vin tillsammans med några tapas?Men vad klassar vi vanligen som ett bra uteserveringstorg? En möjlighet att komma bort från trafiken, från bilar och shoppingstråk? Kanske söker vi ofta en lummig omgivning med stora träd, i skuggan från den brännande solen? Eller bara känslan av att man lyckats hitta sitt eget lilla krypin i storstaden. Med denna torgguide vill vi hjälpa er att hitta de bästa torgen i El Born.

Plaça de Sant Pere 

Ett av de mer gömda torgen i norra El Born är Plaça de Sant Pere. Fördelen med detta torg är att det är väldigt lugnt och ligger bredvid en stor fin kyrka, men det kan vara svårt att hitta lediga bord. Det är dock verkligen värt en chansning.

Plaça de Sant PerePlaça de Sant Pere

Plaça de la Puntual

Ett lite livligare stråk men fortfarande ganska avskärmat är Plaça de la Puntual. Här ligger flera bra restauranger och här är nästan alltid gatuunderhållning som steppdansare, magiker eller akrobater.

Plaça de la puntualPlaça de la puntual

Passeig del Born

El Borns egen La Rambla. Passeig del Born är absolut det livligaste torget i Born och och det är hit många människor samlas på kvällarna. Ett väldigt bra alternativ till La Rambla. Många ställen att äta på och hyfsat lätt att hitta plats utomhus. Prova musslorna på Casa Delfin med ett glas vitt.

Passeig del BornPasseig del Born

» Läs mer om kvarteret El Born