» Klicka här för billiga Hotell och Lägenheter i Barcelona

Torgjakt i Gràcia

Många skulle nog hålla med om att Gràcia är ett av de mer avslappnade kvarteren i Barcelona. Här finns inte mycket trafik eftersom bilarna inte får köra på många av de smala gränderna, turismen är inte lika påtaglig som nere i centrum och här finns inga stora shoppingcenter utan istället små butiker och marknader.

Under sommaren dansas det Swing på Gracias torgUnder sommaren dansas det Swing på Gracias torg

Fram till slutet av 1800-talet var stadsdelen Gràcia sin egen by, oberoende av Barcelona. Detta är märkbart än idag då Gràcia har ett specifikt kulturliv som inte går att hitta någon annanstans i Barcelona.

Men vart finner man då de bästa torgen med de bästa uteserveringarna? Det kan ibland vara svårt att hitta bland Grácias många labyrintgator men vi ska göra vårt bästa för att leda dig rätt.

Plaça de la Virreina

Vi börjar högst upp i Gràcia där vi stöter på Plaça de la Virreina. I mitten på torget står kyrkan Sant Joan de Gràcia som fungerar som ett utmärkt riktmärke. Här finns flera mysiga uteserveringar skuggade under de stora träden och bakom kyrkan ligger dessutom flera fina barer.

Plaça de la VirreinaPlaça de la Virreina

Plaça del Sol

Detta soltorg är det mest centrala i Gràcia och torget ser ut namnet utlovar - här står alltid solen på. Detta är också det torg som har mest liv och rörelse och som drar den yngsta publiken. Två av våra favoritställen här är bagelshopen B My Bagel och tapasrestaurangen Sol Soler.

Plaça del solPlaça del Sol

Plaça de la Vila de Gràcia

Precis nedanför Plaça del sol finns det familjevänliga och lugnare torget Plaça de la Vila de Gràcia. Torget är lätt att hitta med hjälp av klocktornet som står ståtligt i mitten. På dagtid leker här mycket barn och på kvällen brukar det ofta bjudas på livemusik från gatumusiker.

Plaça de la VilaPlaça de la Vila de Gràcia

Plaça de la Revolució de Septembre del 1868

Den spanska revolutionen som utbröt 1868 (La Gloriosa) resulterade i Isabella II avgång. Torget är beläget där den lummiga gatan C/ Verdi börjar. Verdi är en gata värd att besöka med många bra små restauranger och biografen Verdi som visar filmer på originalspråk.

Plaça de la revolucióUnder träden med en glass på Plaça de la revolució

» Läs mer om den mysiga stadsdelen Gràcia