» Kolla in vår nya vintur! Dagsutflykt med Vinprovning, Cava, Lunch och Infinity Swimming Pool!

Torgjakt i Raval

Raval är ett av Barcelonas mest centrala distrikt. Sedan de Olympiska Spelen 1992 har Raval genomgått stora förändringar och är idag en väldigt spännande del av staden.

RavalRambla de Raval

Det kan fortfarande kännas lite osäkert att vandra genom den södra delen av Raval om natten men i övrigt kan du vandra fritt i denna mångkulturella och vibrerande del av staden.

Vi gick nerför La Rambla en sen eftermiddag, tog höger vid Carrer de Carme och letade upp de bästa uteserveringarna.

Rambla del Raval

Vi började med Ravals egen rambla, kantad av restauranger och barer. På södra delen av Rambla del Raval står en stor svart katt som fungerar som ett bra riktmärke. Här hittar du också det pampiga hotellet Barceló Raval.

Rambla RavalRambla De Raval

Plaça del Bonsuccés

Om man svänger höger in på Carrer d'Elisabets från La Rambla kommer man fram till detta torg som har ett par uteserveringar. Här ligger också en bra tapasrestuarang som heter Elisabets och en bra kaffebutik med färskt kaffe från alla världens hörn.

Plaça BonsuccessPlaça Bonsuccess

Plaça dels Àngels

På detta torg ligger MACBA (moderna konstmuseet) och utställningscentret CCCB. Här brukar man kunna få tag i en bra trerätters lunchmeny för 11€ inklusive dryck - ett perfekt torg att kombinera med ett museibesök.

Plaça AngelsPlaça dels Àngels

Jardins de Rubió i Lluc

Detta gömda smultronställe är en riktig favorit. Innanför de tjocka murarna som utgör Ravals bibliotek och konstskola finns det en lummig innergård med endast en bar, El Jardí. Ett perfekt ställe att koppla av i skuggan efter en lång stadsvandring, med många stolar och bänkar och wifi från biblioteket. Det enklaste sättet att hitta hit är att svänga in på Carrer de l'Hospital från La Rambla.

Jardins de Rubió i LlucJardins de Rubió i Lluc

Plaça del Vicenç Martorell

Detta är ett bra torg för er som ska resa hit med hela familjen. Barnen kan leka på lekplatsen medan föräldrarna kan få en chans att koppla av och beställa något läskande på en av de många uteserveringarna.

Plaça del Vicenç Martorell Plaça del Vicenç Martorell

» Läs mer om kvarteret Raval


LÄS FLER ARTIKLAR OM BARCELONA

Boendeguide Barcelona
Boendeguide Barcelona
Denna guide är gjord för att hjälpa dig att välja rätt typ av boende under din vistelse i Barcelona. För att göra det...
LÄS MER
Konferenshotell
Konferenshotell
Konferenshotell i Barcelona finns i en mängd olika stilar och prisklasser. Alla hotell som vi samarbetar med är perso...
LÄS MER
Gruppresor till Barcelona
Gruppresor till Barcelona
Planerar ni att resa i grupp till Barcelona? Vi tar hand om er från det att ni landar på flygplatsen. Vi ordnar era b...
LÄS MER